Tuesday 21 September 2010

LR čempionatas

Teisėjai ilgai laukę stipraus vėjo pagaliau jo sulaukė. Prognozės šiam savaitgaliui žadėjo net iki 15m/s, o gūsiai turėjo būti dar stipresni.
Šeštadienis
Taigi teko susikrauti net ir pačias mažiausias bures. Deja atvažiavę į Ventainę pastebėjom, kad namie palikom 4,2 kvadrato burę. Kol galvojom ką čia dabar daryti, šalia mūsų buvęs Karolis LTU1001, pasisiūlė suorganizuoti man 4-kę: paskambino porą kartų ir sako - burė yra. Man davė 4,0 Mauisails burytę (ačiū Tautvydui už ją). Tada dar susitakelavom 5,0 ir pasiruošėm lentas: 91 l JP Real world Wave ir 94l iSonic'a.
Išsibandžiau inventorių ir nusprendžiau plaukti su 4 kvadratais ir wave'u, nes šį komplektą buvo lengviausia kontroliuoti.
Deja, bet vėjas plaukimų metu parimo ir man jo trūko(turbūt vieninteliam). Be to, nesisekė daryti posūkius - seniai plaukiau su tokiu inventoriumi prie tokių sąlygų.
Visi dalyviai buvo suskirstyti į du fleet'us, kad distancijoje nebūtų per didelė maišatis. Iš 1 fleet'o 6 blogiausi iškrenta į 2 fleet'ą, o iš antro 6 geriausi pakyla į pirmą fleet'ą. Taigi visą dieną ir makalavausi tarp stipresnio ir silpnesnio fleet'o. Geriausiai sekėsi plaukti 5 plaukime, kai pagaliau gerai užpūtė (virš 14 m/s manyčiau).

Po pirmos dienos pirmavo Arūnas LTU 109 su Audrium LTU51(jie surinko vienodą taškų skaičių). Taip pat gerai plaukė 'Bangpūčio' jaunimas - Juozas LTU14, Marčius LTU1, Paulius LTU718.

Vakare visi ilsino raumenis pirtelėje.

Sekmadienis mus pasitiko šiek tiek silpnesniu vėju. Išplaukiau su 6,2 NP RS:Slalom bure ir iSonic'u ir man buvo pats tas - idealios sąlygos. Tačiau pirmo plaukimo metu falstartavau, po to dariau posūkį, griuvau ir griuvimo metu stiebas išlindo pro burės viršų. Teko plaukti į krantą ir pasikeisti burę. Pasiėmiau 7,0 , bet prie tokių sąlygų ji man buvo šiek tiek per didelė. Tai puikiai įrodė viena katapulta, kurios metu beveik nusilaužiau kaklą.
Tada Arnas man atidavė 5,0 kvadrato burę. Ir likusį laiką plaukiau su ja. Kai jau pradėjo gautis posūkiai ir greitis buvo visai neblogas plaukimus nutraukė. :(
Taigi likau 16 vietoje.

Antrą dieną be konkurencijos plaukė Audrius LTU51 - jis ir laimėjo varžybas.

Nesu labai patenkintas savo pasirodymu, bet ką čia padarysi - teks daugiau treniruotis prie stipraus vėjo.

No comments:

Post a Comment