Friday 9 July 2010

Liepos 8

Elenos nuotraukos:
http://picasaweb.google.lt/elenaj79/Sardinia201007?authkey=Gv1sRgCMKhx-eOmab9hwE&feat=directlink#
http://picasaweb.google.lt/elenaj79/Sardinia4ThDay#

Rezultatai, naujienos, nuotraukos:
http://www.formulawindsurfing.org/



Liepos 8

Rytas buvo šaltesnis, nei įprastai ir temperatūra greitai nekilo. Viso labo tik 31 laipsnis.
Vėjas pradėjo kilti, kaip vakar, bet visi nuskubėjo takeluotis anksčiau, nes teisėjai įspėjo, kad nelauks visų taip ilgai kaip vakar.

Išplaukus vėjo buvo kokie 8-12 knotų. Bandė duoti du startus, bet abu nutraukė dėl vėjo trūkumo, nors jo kaip ir buvo gana. Taigi praleidom kokias dvi valandas ant vandens, o plaukimų nedavė. Tos dvi valandos jėgų atėmė nemažai.
Po trumpos pertraukos mus vėl išvarė ant vandens. Šį kartą vėjas buvo stipresnis iki kokių 15 knotų. Vietiniai sako, kad tai tradicinis Cagliario vėjas. Po kurio laiko atėjo ir jūrinė, 1 metro bangelė, ji maišėsi su vėjo sukelta pusmetrine bangele ir viso to pasekoje akvatorijoje buvo labai ‚neskanus‘ čiopas. Panašu į kuršmares.
Davė du startus. Abiejuose kaip reikiant sugrybavau, vietoj to, kad lėkti link kranto ir palei jį kilti link ženklo, aš nusprendžiau sugudrauti ir varyti į jūrą. Jeigu pirmame plaukime nuo savo konkurentų atsilikau dar nedaug, tai antrame tiek prisigudravau, kad į ženklą atplaukiau 3 ar 4 dešimtuke. Abiejuose plaukimuose atsikovojau po kokį 20 vietų ir finišavau 16(??) ir 21.
Tada teisėjai nuvarė visus į krantą, kur per greitai sušauktą skipper meeting‘ą pasakė, kad jeigu varžybų dalyviai plauks į pliažo zoną, policija nutrauks varžybas.
Tada vėl išvarė visus ant vandens. Nusprendžiau startuoti kairiu ir man beveik pavyko, bet palei ženklą vienas prancūzas užmetė ant manęs savo burę, jei būčiau turėjęs, kur pasitraukti nebūčiau nukritęs, bet žemiau manęs buvo dar vienas prancūzas. Taigi kol padariau vandens startą likau vos ne paskutinis. Po to vėl visus vijausi ir lenkiau.
Finišavau 21.
Vakare vėl buvo ‚pasta party‘.

No comments:

Post a Comment