Tuesday 23 June 2015

Vėjas Galvoje CUP 2015 (+ Lietuviškai)

Vėjas Galvoje CUP 2015

Hey fellas!

So, we are here in Nida with Rytis in one of the best locations for windsurfing in Lithuania. As always, nice weather, nice company of friends, a lot of space for rigging and extra activities while there is no wind. Wonderful as much as it can get !!! 




Saturday/Sunday

The first two days were kind of preparation and waiting days. We expected some wind on Saturday and Sunday, but, unfortunately - it didn’t kick in… So, we played mini-golf, beach volleyball, checked out some new 2015 stuff and went supping in the Curonian Bay. Easy and smooth.




Monday

Again, we really expected some wind on Monday but the right wind direction did not appear due to the cloudy weather and no races were made again…

BUT!

But what we had is a fantastic SUP race! Me and Rytis were in the same team together with 3 other guys and after 3 heats we won the race series by score of 2-1. Nice muscle warm up before the Tuesday!




Tuesday

SLALOM IS ON! Rock’n’roll baby! 16 degrees outside and a nice south-east wind was shaking the trees from the early morning reaching up to 11 m/s in gusts and 8-9 m/s normally. We had 8 races overall, 4 back-to-back, break, and again 4 back-to-back races. It-was-awesome. 



(More photos very soon!)

Being able to do nice starts together with Rytis we managed to keep in TOP 3 after 8 races. We were pushing everything to the limits, and for that I even made a false start once. But, that’s what it takes to go in front I guess... I felt quite good with my gear, had good speed and was not overpowered but still, I think there is some room for improvement. J

Formula

As we have only 2 days until the end of the competition, the judges wanted to squeeze everything they could so they made 3 FW races after 8 slalom races :) I felt great, as I didn’t have formula so I could rest a little before Wednesday slalom heats are ON. By the way, Rytis performed well on this one and took the first place in overall in FW discipline. Congratulations to him!

Well, that’s it for now. Tomorrow we do expect even more wind, up to 12-13 m/s and 15-16 m/s in gusts, so we will see how that will go. J We expect to have a couple of races and then, already a tradition – 1 hour slalom race. That will be super exciting and  Rytis will write about it so stay in hold and stay tuned!

See you soon guys!

All these beautiful photos were taken and belongs to Vejas Galvoje. Thanks! :)

Results:




-------------------------------------------    LIETUVIŠKAI  --------------------------------------------------------

Vėjas Galvoje Taurė 2015

Sveiki!

Ar žinote kokios yra geriausios atostogos, kurias galima pasiimti atitrūkstant nuo darbo bent savaitei? Ogi tokios, kuriose galėsite buriuoti, labai daug buriuoti, būti su draugais, smagiai leisti laiką ir grožėtis gražia aplinka.
Taigi, mes būtent tai ir padarėme - praėjusią savaitę ir šios savaitės pradžioje, Rytis ir aš buvome vienoje gražiausių Lietuvos vietų, Nidoje, kurioje vyko Vėjas Galvoje organizuojamos varžybos - Vėjas Galvoje Taurė 2015. Kaip ir kiekvieną kartą - likome labai sužavėti ir patenkinti tai, ką duoda Nida - labai daug papildomų ir įdomių veiklų kol laukiame vėjo, puikus oras, nuostabi draugų kompanija ir labai daug vietos inventoriaus paruošimui varžyboms. Vienu žodžiu - tobula, o nebuvusiems būtina čia atvykti!


Šeštadienis/Sekmadienis

Pirmosios dvi varžybų dienos buvo labiau panašios į laukimo ir pasiruošimo dienas. Tikėjomės, jog pietų vėjas sustiprės ir bus galima padaryti bent formulės plaukimus, tačiau to neįvyko... Taigi, bandydami protingai išnaudoti laiką žaidėme mini golfą, paplūdimio tinklinį, varvinome seilę žiūrėdami į šių, 2015, metų naujas bures ir plaukėme su SUP lentomis žvalgydamiesi po Nidos kopas ir Rusijos pasienį :)



Pirmadienis 

Vėlgi, tikėjomės, jog teisėjai galės padaryti varžybas kuomet atsisuks šiaurės vakarų vėjo kryptis ir sustiprės terminio efekto pagalba nuo įkaitusios kopos, tačiau... dėl susikaupusių debesų ir per daug gūsingo ir nepastovaus vėjo startų negavome ir pirmadienį. Leidome laiką Nidos jachtklube.

BET!

Bet iš tikrųjų vistiek turėjo nerealiai fantastišką dieną, nes teisėjai sugalvojo padaryti SUP lentų varžybas. Pasidalinome į komandas po 5 žmones ir burtai lėmė, kad Rytis ir aš patekome į tą pačią komandą. Dviguba jėga ir sinergija! Mums prireikė 3 plaukimų, kad išsiaiškintume, kuri komanda stipresnė ir galiausiai serijoje iki 2 pergalių laimėjome varžybas. Tai buvo puiki treniruotė prieš antradienį, kuris pranašavo ilgai lauktą vėją!!!





Antradienis

Atsikėlėm ir pamatėm, kad SLALOMAS BUS! Ir tai nebuvo sapnas! 16 laipsnių oro temperatūra, gana stiprus pietryčių vėjas jau nuo pat ryto judino medžių šakas siekdamas iki 11 m/s gūsiuose ir apie 8-9 m/s stabiliai. Iš viso turėjome 8 plaukimus, 4 plaukimus pradžioje ir 4 plaukimus po valandos pertraukos.
Su-pe-ri-nė diena!!!


(Daugiau nuotraukų jau labai greitai!)

Po visų aštuonių antradienio plaukimų mes su Ryčių atsidūrėme TOP 3-tuke. Viskas, kas buvo susiję su buriavimu ant vandens buvo išspausta iki paskutinio lašo - startai, greitis, posūkiai ir lenktyninis adrenalinas. Net iš to didžiulio nekantrumo ir noro gerai startuoti tiek aš tiek Rytis padarėme kelis falstartus, tačiau, regis, kitaip puikiai startuoti ir neišeina, nes visuomet reikia jausti tą ploną tobulo starto ribą! Su savo inventoriumi jaučiausi tikrai gerai , turėjau gerą greitį, nebuvo per daug vėjo, tačiau taip pat jaučiau, kad galiu plaukti ir dar greičiau, tik reikėjo dar truputi stipresnio vėjo. :)

Formulės disciplina

Kadangi antradienis buvo priešpaskutinė varžybų diena ir į dienos pabaigą vėjas pradėjo silpnėti teisėjai nusprendė išspausti ir kelis formulės plaukimus, kad susidarytų įskaita, nes trečiadienį prognozės pranašavo dar stipresnį vėją nei antradienį. Rytis, kaip ir visi kiti po 8 slalomo plaukimų atlaikė ir dar 3 formulės plaukimus ir ten iškovojo pirmąją vietą! Sveikinimai jam!!!

(Nuotraukoje Mindaugas Kriukelis (Kalvis) plaukia su formule)

Na ką gi, kolkas tiek. Trečiadieniui tikimės šiek tiek didesnio vėjo, kuris turėtų siekti iki 12-13m/s ir gūsiuose iki 15-16 m/s, taigi matysime kaip mums seksis. :) Tikimės turėti kelis papildomus slalomo plaukimus ir galiausiai jau TRADICIJA tampantį 1 valandos slalomo plaukimą, kuriame kaip ir pats pavadinimas sako plaukiame vieną valandą ir lenktyniaujame kas greičiau apiplauks kiek įmanoma daugiau distancijos ratų. Pamatysite, bus labai įdomu, tad laikykit sugniaužę kumščius ir su nekantrumu laukite įspūdžių iš trečiadienio varžybų, apie kurias parašys Rytis!

Iki greito!

Visos šios magiškos ir gražios nuotraukos buvo darytos ir priklauso Vėjas Galvoje. Ačiū!!! :)

No comments:

Post a Comment