Saturday 24 April 2010

Kauno marių buriavimo sezono atidarymo varžybos

Šeštadieniui žadėjo ribinį vėją. Ribinį - tarp formulės ir slalomo. Dažniausiai tokiomis sąlygomis nebūna nieko gero, nes formulei į daugumą, o slalomui į mažumą. Taigi ryte mes (aš ir Arnas) susikrovėm visą inventorių ir pajudėjom Kapinaičių link.
Kai atvažiavom - pūtė silpnai, taigi takelavausi 10-kę ir 162 Starboard Formulę. Tačiau kuo toliau, tuo labiau vėjas stiprėjo, taigi kai baigiau takeluotis formulinį inventorių susitakelavau ir slalominį. Pūtė apie 10m. Tačiau organizatoriai nusprendė duoti formulės startus, todėl teko susitakeluoti dar vieną burę - 8,5 - stipraus vėjo formulei. Visa laimė Arnas nusprendė palaukti slalomo tai aš pasiėmiau jo 160 Starboard formulę. Prie stipraus vėjo ji eina šimtą kartų geriau už 162.
Prieš pirmą startą pūtė tiek, kad su inventoriumi puikiai susitvarkiau ir tikėjausi pakovoti dėl aukštų vietų, bet.. Kylant į pirmą ženklą pirmam rate pritrūko 20m ir visi konkurentai gerokai atitolo. Pasiduot nepasidaviau ir toliau juos vijausi, tačiau antram rate padarau identišką klaidą. Galutinai viltis palaidojo du basliai, kuriuos pagavau lėkdamas pavėjui - katapulta - katapulta. Galutinis rezultatas - 6. Iš viso plaukė gal 10 VYRŲ, kiti pabijojo rūgščių sąlygų ir ruošėsi slalomui.
Antras plaukimas buvo gerokai rūgštesnis. Pagal mane pūtė iki 15m/s. Prieš vėją plaukti ypatingai sunku. Burės jau nevaldžiau. Tačiau šiame plaukime plaukė dar mažiau VYRŲ dėl to pasisekė užimti 5 vietą. Visa laimė teisėjai susiprato duoti slalomo startus. Dar kelių tokių plaukimų nebūčiau atlaikęs. Kiekvienam plaukime užtrukau daugmaž po pusvalandį.
Pirmas slalomo startas - ///?\\;;ūšėįį*- -NESUSTARTAVAU. Nusprendžiau startuoti iš apačios ir pamiršau praplaukti virš katerio - aaaaaaaaaaaaaaa. Pikta. Daugiau tokių klaidų nedariau ir visą laiką plaukiau 4-5.
Kovoti dėl aukštesnių vietų trukdo prasta :
*posūkio technika:
**Ne visada posūkis išeina glisuojantis;
**Vis dar dažnai griūnu;
*ir per mažas greitis. Nors mano greitis šiais metais gerokai padidėjo iki lyderių greičio dar trūksta.
Išvados treniruotis - treniruotis ir dar kartą treniruotis.
BUS PAPILDYTA

No comments:

Post a Comment