Monday 7 September 2009

Lietuvos čempionatas 2009, Ventainė

Nuo pat penktadienio vakaro į Ventainės kempingą pradėjo rinktis stipriausi Lietuvos buriuotojai, pasirengę varžytis dėl Lietuvos čempiono titulo. Šeštadienį iš ryto buriuotojų privažiavo dar daugiau, taip pat atvažiavo ir du Latvijos buriuotojai.
Per susirinkimą buvo nuspręsta šeštadienį vykdyti FW discipliną, o sekmadienį - Slalom'o.
Pirmi du FW plaukimai vyko prie vidutinio-silpno vėjo. Tai - mano sąlygos. Tačiau pirmą plaukimą suplaukiau prastokai, nes įkritau vos sustartavęs. Nepaisant to sugebėjau daug ką pasivyti ir aplenkti. Antrame plaukime nepadariau jokių didesnių taktinių klaidų ir finišavau 9.
Po pertraukos vėjas gerokai pakilo ir vieno plaukimo nesuplaukiau. Grįžęs į krantą pasikeičiau burę į mažesnę ir ketvirtą plaukimą suplaukiau - nors ir nepergeriausiai. Jo metu buvo "įkočiotos" ganėtinai didelės bangos virš - 1m.
Po pertraukos vėl išplaukiau su mažesne - 8,5 bure. Tačiau vėjas jau buvo parimęs. Vos spėjau grįžti į krantą, pasikeisti burę ir nuplaukti iki starto. Penktą plaukimą vėl suplaukiau vidutiniškai. Tačiau paskutinį - šeštą plaukimą stengiausi plaukti paskui vieną iš lyderių - LAT 25 ir man tai tikrai padėjo užimti geresnę poziciją.
Galutinėje įskaitoje likau 13.
Prizininkai FW :
1 - LAT 48
2 - LTU 76
3. - LTU13.

No comments:

Post a Comment